mandag 18. februar 2013

Koselig med peis

Vi bor i et gammelt hus som ikke har vært  gjort noe med siden 1900 og blomkål. Vi har brukt de årene vi har bodd her på renovering. Taket er skiftet, loft-etasjen er pusset opp, stuen nede er nesten ferdig, er kun litt lister i manko (har inntrykk av at det er slik hos de fleste), nytt kjøkken er kommet på plass, men mangler forøvrig sokkel-list der og..hehe.., men alt til sin tid.
Men i dag tenkte jeg at jeg skulle vise den nye fiine peisen våres. En gammel engelsk peis min mann reddet fra å havne på dyngen.  

På bildet under er stuen under oppussing. Vi har hatt to stuer, men nå er veggen mellom vekke og vi har en stor stue med åpen kjøkkenløsning. Peisrammen som dere ser er i utgangspunktet i eik. Etter å ha pusset vekk lakken har jeg hatt krakeleringslakk og latt det tørke noen timer. Deretter har jeg malt med oljebasert maling.

 
   
                                 

Gjennbruk av roser: Fikk fine rosa roser av mannen på valentinsdag. Desverre er jeg ikke så flink å holde liv i blomster så de så litt triste ut etterhvert. MEN de gjorde seg veldig godt oppe i en vase med dekorstein kjøpt på Nille i bunnen. Klippet bare av selve blomsten å danderte de fint oppi. Ble meget bra. ( Bare et lite tips :) )


Så vil jeg takke min kjære strikkeglade svigerinne som kom innom en dag med dette fancye "Marius-plagget" til tennbrikket-tønnen som står foran peisen. Ikke mange som har det :)Så helt til slutt bilde av min fiiine peis som jeg bare elsker, i sin helhet!


4 kommentarer:

  1. Tusen takk Laura. Det er noe eget med å fyre i peisen i mørketiden. Er bare så kos ! :)

    SvarSlett
  2. Svar
    1. Takk Susann :) Det er noe av det jeg er mest fornøyd med i hele huset. Har også fått stilig el-peis på soverommet, så bilder kommer av den senere :) Min mann jobber næmlig med peiser (men det har du vell gjerne forstått..hehe).

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...